juli 2017

Belangrijk bericht voor inwoners van Driemond.

In week 30 van 24 juli t/m 28 juli ( uitloop t/m 30 juli)  is er extra hinder in verband met het vervoer van liggers door Driemond naar de hijsplek (brug over Gaasp, de A9). Per vaarbeweging verwacht men dat de brug in Driemond een kwartier open staat. (extra 6-8 keer per dag) Men heeft bewust gekozen om te starten met deze werkzaamheden vanaf het moment dat de scholen vakantie hebben. 

De brug over de Gaasp (A9) krijgt vijf brugdekken (zie afbeelding 1). Elk dek wordt opgebouwd met dertien betonnen liggers. De liggers worden gemaakt in Friesland. De langste liggers (50 meter), voor dek 4 en 5, komen op een ponton via de Gaasp naar de hijsplek. Hierdoor staat de Brug bij Driemond tussen 24 en 30 juli vaker open dan normaal. De overige liggers komen via de Provincialeweg. Grote hijskranen leggen de liggers op hun plek op de brug. 

Juli en augustus: Inhijsen liggers Brug over de Gaasp Van 24 tot en met 30 juli en van 14 tot en met 21 augustus hijst IXAS de liggers van de nieuwe noordelijke brug over de Gaasp in. In juli werken we met de kranen bij de Stammerdijk. Het verkeer op de Stammerdijk wordt tijdens hijsbewegingen tijdelijk stilgezet. In augustus werken we bij de Provincialeweg. De Provincialeweg is daarom van 16 tot en met 21 augustus afgesloten voor het verkeer. Met dit bouwbericht informeren wij u over de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen. Voor het orginele bouwbericht klik hier.

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!