september 2017

Nieuws van de Dorpsraad

Bericht van de voorzitter

Tja. de drie maanden zijn alweer voorbij. Ik doel uiteraard op de sloop van de oude Geinbrug en de opbouw van het nieuwe Geinplein en de Geinbrug. Voor de een zijn deze maanden omgevlogen. Voor de ander duurde de omleiding erg lang! Maar.zeg nu zelf.'t is een plaatje! Het resultaat mag er zijn. Natuurlijk is het even wennen maar de reacties zijn overwegend positief. Wel zijn er een aantal aandachtspunten. Deze zijn door de werkgroep verkeer  doorgegeven aan de Provincie Noord-Holland. De Provincie en de BAM kijken serieus naar deze aandachtspunten en komen daar in detail bij ons op terug. Blijf de dorpsraad vooral informeren. Juist door onze korte lijnen met de instanties kunnen we adequaat reageren. Uiteraard gaan we over een aantal maanden opnieuw evalueren en kijken we of het nieuwe kruispunt nog steeds voldoet aan de verwachting.

Immers.het volledig traject N236 tussen Amsterdam Zuidoost en Bussum is nog niet klaar. Pas aan het einde van het jaar is het verkeersaanbod representatief en zal blijken of het nieuwe kruispunt de verkeersstromen werkelijk aan kan!


De dorpsraad heeft besloten om afscheid te nemen van onze opbouwwerker AnneMarie Tiebosch. Geen eenvoudige beslissing maar uiteindelijk wel een beslissing die onvermijdelijk is. Later dit jaar informeren wij de nieuwe manier van werken gekoppeld aan de behoefte aan opbouwwerk in Driemond. Veel dank aan AnneMarie voor de ruim tien jaar inzet voor Driemond. We nemen in november officieel afscheid en tot die tijd blijft AnneMarie absoluut betrokken. Uiteraard informeren wij u de officiele datum en tijdstip om afscheid te nemen van AnneMarie! Naast opbouwwerk heeft AnneMarie altijd de dorpskrant verzorgd.

Geen geringe opdracht - onder tijdsdruk  er voor te zorgen dat de krant op tijd bij u op de mat valt. De achterklep is een graag gelezen artikel. In ieder geval wordt de inhoud van de dorpskrant door vele van u gretig gelezen. Wij beloven u dat de dorpskrant blijft bestaan. Wel zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om betrokken te zijn met de opmaak. Heb je journalistieke eigenschappen ben je ook van harte welkom. Heb je grafische kennis en vindt je het leuk om je bezig te houden met de layout meldt je gerust aan. Vind je het leuk om de dorpskrant uit te printen.

Laat het ons vooral weten.

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!